Lijken op sigarettenpakjes

Vier van de vijf grote sigarettenfabrikanten, Reynolds and Lorillard, Commonwealth Brands Inc., Liggett Group LLC and Santa Fe Natural Tobacco Company Inc. ( Philip Morris (tegenwoordig Altria Group) (u weet wel van de Malboro-man Wayne McLaren [die overigens op 51-jarige leeftijd aan longkanker is bezweken] doet deze keer niet mee), zijn naar de rechter gestapt om waarschuwingsafbeeldingen op Amerikaanse sigarettenpakjes te voorkomen. Met name de afbeelding van een ‘lijk’ [duidelijk gefotoshopt overigens) met de tekst ‘Smoking kills’ vinden zij veel te ver gaan. De fabrikanten vrezen een miljoenenverlies.

Verbazend, want over de hele wereld sieren dergelijke foto’s, en dan nog wel heel wat ranziger en erger, de pakjes van Philip Morris. In vele landen, met name de Aziatische en Zuid-Amerikaanse landen, grijnzen de kapotgerookte gebitten, verkankerde longen, kelen en lippen en opengescneden lijken je aan. Maar ja, als de Amerikaanse markt aangetast wordt, dan zouden de ‘armlastige’ fabrikanten  dat wel in hun dikke portemonnee kunnen voelen.

Sigarettenpakje uit Brazilie

Twee ‘fraaie’ lijkenfoto’s kun je vinden op de pakjes in Brazilie en in Malaysia. Ter illustratie hierbij de foto’s.En als toegift een

Sigarettenpakje uit Malaysia
Sigarettenpakje uit Signapore

illustratieve keelkanker uit Singapore. Daarbij valt het gefotoshopte FDA-lijk toch wel erg mee. En laten we niet vergeten, de boodschap is toch wel erg waar. Roken is dodelijk! Lees het schokkende rapport van de Surgeon General maar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s